Toplista: A hét legnézettebb sorozatai

(2017. február 13-19.)

2017/02/22. - írta: Jasinka Ádám

Az előző héthez képest nem sok változás történt. A teljes lakosságban konkrétan ugyanaz a négy sorozat áll az élen, 18-49-ben pedig a dobogó közel ugyanaz. Mivel a Castle újfent szünetre ment, ezért egy-egy helyet majdnem mindenki javított vagy rontott, de a legnagyobb előrelépést teljes lakosságban a Cobra 11 tette, míg a célközönségnél a Cool-os sorozatok távollétében a Jóban Rosszban ugrott előre 5 pozíciót. A legnézettebb TV2-s sorozat a Fatmagül lett, míg a fiatal felnőttek már A szultánát részesítik előnyben. Az RTL Klub dominanciájáról pedig a heti adatok során már értesülhettetek.

kabeleslistalucifer.png

Azt pedig csak érdekességként említeném meg, hogy a Lucifer előző heti részét 111 ezren nézték, melyből 18-59 év közötti néző 91 ezer volt. Azaz a nagyon fiatalok és a nagyon idősek közül összesen 20 ezren kapcsoltak csak az ördögi nyomozásra. A részletes adatokat a tovább mögött találjátok.

Tovább Szólj hozzá!

A hét nyertese/vesztese

(2017. február 13-19.)

2017/02/21. - írta: Jasinka Ádám

Az RTL Klubnál éles váltásra adták a fejüket, és talán amiatt, hogy a TV2-re érkezik az Egymás szemében, az újabb családegyesítő műsor, úgy döntöttek, a Keresem a családom már tavasszal visszatér a képernyőkre. A hűvös és komor novemberi estéken remekül működött a műsor, ezért is volt számomra kérdés, hogy a télből kifelé tartó időben hogyan fogadják majd az emberek ezt a témát. A válasz: elképesztően jól.

hetnyertesevesztese3.png

Lilu műsora ugyanis berobbant, és magasabb eredménnyel kezdte a tavaszi évadát, mint a tavaly őszit. Ezzel könnyen nyerte volna a házon belüli csatát, de A mi kis falunk ellen egyelőre senki sem tud mit felmutatni. A hét vesztese pedig a Megtört szívek lett, amelynek legutóbbi részében olyan titokra derült fény, amely alapjaiban kavarja meg a kapcsolati hálót. A nézők viszont most elpártoltak a szériától, és a Gasztroangyal válogatás adása nem csak 18-49-ben, hanem teljes lakosságban is verte a török produkciót.

Szólj hozzá!

Toplista: A hét legnézettebb filmjei

(2017. február 6-12.)

2017/02/15. - írta: desmondwallace

(Múlt heti listák.) Ezúttal két film is áttörte a félmilliós határt, ráadásul az Anyád napja 18-49-ben is elég szépen teljesített az RTL Klubon. A TV2 Az elvarázsolt dollárral tudta összeszedni a legtöbb nézőt, de a Madagaszkár pingvinjei se panaszkodhatnak.

anyad_napja.jpg

18-49-ben - a két országos kertévé mellett - a Film+ és a Cool is delegált egy-egy filmet a TOP 10-be. Előbbi a Nagyfiúkkal került a listára, míg az RTL-es sorozatcsatorna a Jégvarázzsal került a legnézettebb filmek közé. A két toplistát a tovább mögött találjátok.

Tovább
Címkék: toplista filmek
Szólj hozzá!

A hét legnézettebb kábelcsatornás műsorai

(2017. február 6-12.)

2017/02/15. - írta: Jasinka Ádám

(Az előző hét) Véget ért a Sztárban sztár +1 kicsi, így visszatértek a klasszik kábeles számok, azaz a viszonylag alacsony értékek. A zenés show-műsor fináléja azonban nem csak ezt, hanem az RTL-es dominanciát is magával hozta. Bár korábban is az RTL Klub holdudvarába tartozó adók voltak többségben, most kifejezetten megdöbbentett, hogy a legnézettebb húsz kábeles produkcióból csak egyetlen egy volt olyan, amit nem RTL-adón vetítettek. A Jóban Rosszban mellett a többi helyet a Film+, a Cool TV és az RTL2 osztotta el maga között. A részletes adatokat a tovább mögött találjátok.

kabeleslistanagyfiuk.jpg

Tovább Szólj hozzá!

Toplista: A hét legnézettebb sorozatai

(2017. február 6-12.)

2017/02/14. - írta: Jasinka Ádám

Az előző héthez képest nem sok változás történt. A teljes lakosság körében a legnézettebb sorozat most nem A mi kis falunk lett, viszont elsőségét a célközönségnél meg tudta őrizni. Sokan nem tértek vissza a második epizódra, de még így is pazar számokat kapáltak össze az RTL Klubnak. Ahogy azt már láthattátok, a hét vesztese a Castle lett. A teljes lakosságban 4, a célközönségnél viszont csak egy helyet zuhant hátra a toplistában.

agymenok.jpg

Sokat esett vissza a Cobra 11 is, köszönhetően az alacsonyabb nézettségű felvezetésének, A mi kis falunknak. A legnagyobb lépést az Agymenők tette, négy pozíciót javított a premier részével az előző heti eredményéhez képest. A teljes lakosság és a célközönség toplistáját a továbbra kattintva találjátok.

Tovább Szólj hozzá!

A hét nyertese/vesztese

(2017. február 6-12.)

2017/02/13. - írta: Jasinka Ádám

Az előző előtti héten nem volt kérdés, A mi kis falunk nyert. A múlt héten viszont rezgett a léc, de a hatalmas előrelépés miatt megadtuk a zöld nyilat a Duna veterán game-showjának, a Magyarország, szeretlek!-nek, ugyanis a Sztárban sztár (+1 kicsi) kiesésével visszavette hétvégi pozícióját. A több mint 400 ezres nézettség pedig jót tett az utána futó Kártyavárnak is, így Kevin Spacey most elugrott a felé száguldó piros nyíl elől.

A lefelé tartó szimbólum így Castle-t találta el, aki nem elég, hogy múlt héten újfent szünetre vonult, de mindezt igen botrányos nézettséggel tette. Eddig stabilan a Halálos fegyver volt az RTL Klub legkevésbé nézett heti sorozata, de ezt megirigyelhette Castle, mert alávágott Riggséknek. Meg is kapta érte a piros nyilat.

hetnyertesevesztese2.jpg

Szólj hozzá!

Toplista: A hét legnézettebb filmjei

(2017. január 30. - február 5.)

2017/02/08. - írta: desmondwallace

A sorozatok mellett minden héten jelentkezünk majd filmes toplistával is. Azt hiszem, hogy itt bőven elég lesz a TOP 10-es lista, mivel pillanatnyilag elég alacsonyan szállnak a filmes nézettségek, így lehet, hogy az is előfordul majd, hogy nem is lesz valamelyik héten annyi film, hogy összejöjjön egy tízes lista.

armageddon.jpg

Múlt héten az Armageddon úgy nyerte a hetet, hogy még félmillió nézőt se sikerült leültetnie a képernyők elé. Persze nem volt könnyű dolguk Bruce Williséknek, hiszen a Sztárban sztár +1 kicsi ellen kellett már megint megmenteniük az emberiséget.

A TV2-nek nem jött be a csütörtök esti offenzíva, mivel a Női szervek kicsit sem tudtak boldogulni A mi kis falunkkal. Persze az RTL Klubon se minden fenékig tejfel, hiszen szombat este a Förtelmes főnökök ismétlése nem igazán hozta lázba a távirányítómágusokat. Az biztos, hogy múlt héten egyik film se rengette meg túlságosan a nézettségi görbéket. A két toplistát a tovább mögött találjátok.

Tovább
Címkék: toplista filmek
Szólj hozzá!

Évadnézettség: Sztárban sztár +1 kicsi (1. évad)

2017/02/08. - írta: Jasinka Ádám

Egészen döbbenetes, hogy a Sztárban sztár mint formátum, mennyire sikeres hazánkban. Oké, kissé megfáradt a negyedik évadára, és már nem olyan egyszerű feladat a kamerák előtt rutinosan mozgó, és persze jól éneklő előadókat, énekeseket, zenészeket összegereblyézni, mint az első két évadban. De kétségtelen, hogy a legnézettebb műsorok egyikévé vált, amely két éve kétmillió nézőt is képes volt a tévékészülékek elé ültetni. Ez pedig nagyon nagy szó, hiszen 2016-ot másfél millió nézővel vitte el A nagy duett.

Kissé meglepő, de igazából kiszámítható lépés volt a TV2 részéről, hogy a négy felnőtt évad után készíttettek egy kvázi all-star adást, amelybe a saját gyártású gyermek tehetségkutatóikból megismert versenyzőket is beválogatták. És mint tudjuk, gyerekekkel mindent el lehet adni. A Sztárban sztár +1 kicsi sokaknál kicsapta a biztosítékot, hiszen csillogóbb, színesebb és édesebb lett, mint az alap verzió. A nézők viszont zabálták a műsor adásait.

A SuperTV2-re tett műsor hatalmasat ment, már a premierjével megdöntött egy több éves nézettségi rekordot, a fináléjával pedig bebiztosította a pozícióját és ez lett a legnézettebb olyan műsor, amely kábelcsatornán került Magyarországon adásba. A finálé, amelyet közel 900 ezer ember követett figyelemmel, megverte a konkurenciát, de nem csak a teljes lakosságban, hanem a célközönség körében is. Nagyon kíváncsi lettem volna arra, hogy ha a Sztárban sztár +1 kicsi a TV2-n kerül adásba, akkor meddig kúszik fel a nézettségmérő mutatója. Mert ezen számok alapján ennél is jobban odacsaphatott volna. Részletes adatokat a tovább mögött találtok.

evad_sztarbansztaregykicsi.png

Tovább Szólj hozzá!

A hét legnézettebb kábelcsatornás műsorai

(2017. január 30. - február 5.)

2017/02/07. - írta: Jasinka Ádám

Mivel több forrásból dolgozunk, és a tévéadók pár éve már nem egységesen, ugyanazokat az adatokat közlik, ezért lehet pár ezres eltérés a TV2-s és az RTL Klubos számok között. Előbbiek ugyanis az élő nézőket számolják csupán, az RTL viszont beleveszi a nézettségbe azokat a nézőket is, akik felvételről, de még aznap visszanézik a műsort.

Talán senkit sem lepett meg, hogy a hetet a Sztárban sztár +1 kicsi fináléja nyerte. Ellenben az már igencsak megszédítette az embert, hogy egy kábelen futó műsor egyik adását közel egymillió ember figyelte. Nem tudom eldönteni, hogy a TV2 ezzel most nagyot húzott, vagy nagyot bukott. Mert ha a +1 kicsi a főadón megy, akkor lehet hogy másfél millió nézőt is hozhattak volna, és egy-egy műsort betolva utána sikerülhetett volna feljebb tornászni a gyengélkedő eredményeket.

Így viszont a SuperTV2 kábeles rekordokat döntött, de hosszabb távon talán nem lesz kifizetődő ez a lépés, és nagyon nagy mázli kellene ahhoz, hogy a zömében saját gyártások ismétléséből "élő" adó ebből bármennyit is profitáljon, Meglátjuk. A teljes lakosság körében eléggé látványos az RTL-es adók dominanciája, és bár megcsappant a Cool-on sorozatozó nézők száma, még mindig képviselteti magát a Dr. Csont és A mentalista is. A VIASAT3 egy-egy filmmel még az élmezőnybe tud kerülni, és a Mozi+ is kifogott már jobb hetet ennél. Részletes adatok a tovább mögött.

Tovább Szólj hozzá!

Toplista: A hét legnézettebb sorozatai

(2017. január 30. - február 5.)

2017/02/06. - írta: Jasinka Ádám

Hamarosan jövünk a részletes heti számokkal, de előtte nézzük meg, hogyan is alakult az év ötödik hetének sorozatos toplistája. A teljes lakosságot és a célközönséget is vezeti A mi kis falunk, és a második-harmadik helyben sincs eltérés. A fiatal felnőttek jobban kedvelik viszont a Dr. Csontot, mint a Szulejmánt, és a TV2-t is inkább az idősebbek és a nagyon fiatalok nézik, hiszen míg teljesben az 5. helyre is felértek, addig a célközönségnél leghamarabb csak a 9. pozícióban láthatunk tőlük sorozatot. A két toplistát a továbbra kattintva tudjátok megnézni.

Tovább Szólj hozzá!